Katalogi branżowe
• Producenci sprzętu
• Producenci miodu
• Producenci węzy
• Gospodarstwa
  pasieczne
• Apiterapia
• Preparaty dla pszczół
• Sklepy pszczelarskie
• Hodowle pszczół
• Rośliny pszczelarskie
• Apiturystyka

Rejestracja GRATIS
ule drewniane producent
Giełda ofert B2B
Dodaj:
• ofertę bezpłatną
• ofertę płatną

Przeglądaj oferty:
• oferty z Polski
• z krajów byłego ZSRR
• z pozostałych krajów

Organizacje
i Instytucje
• Związki pszczelarzy
• Koła pszczelarzy
• Placówki naukowe
• Muzea
• Wydawnictwa

Księga gości

zobacz księgę gości
dopisz się

Inne strony w sieci

Kuchnia miodowa

Czernina
Składniki:
Podróbki z kaczki lub gęsi, 25 dag włoszczyzny,10-15 dag suszonych owoców
(śliwki, jabłka, gruszki). 1 l wody,2 grzybki suszone, pieprz, cytryna lub ocet, cukier, kawałek miodownika.
Wykonanie: Przygotować ocet - 1-2 łyżki i w ten ocet spuścić krew z zabijanej kaczki. Z podróbek, przypraw i włoszczyzny ugotować wywar, dodając do niego susz owocowy i grzybki. Wywar po ugotowaniu przecedzić, dodać przygotowaną krew z rozmoczonym w niej miodownikiem (tak radzi p. Lucyna Ćwierciakiewiczowa) lub z mąką, zagotować, pilnując, żeby się nie zwarzył, nie można dopuścić do mocnego wrzenia.
Zupę trzeba cały czas mieszać. Odstawić z ognia, dodać pokrojone w paski warzywa i owoce, doprawić cukrem, sokiem z cytryny lub octem. Podawać z łazankami lub osobno ugotowanymi ziemniakami.
Krew z jednej kaczki wystarcza zwykle na cztery talerze zupy. Podroby oczywiście podaje się razem z zupą. Jeśli gotujemy czerninę na podróbkach z gęsi, możemy dodać do wywaru kawałek wołowiny, jest wtedy smaczniejsza.

 

ule drewniane producent

Galeria foto

galeria główna

Najnowsze galerie:
kwitnienie akacji
mniszek
wiosenne pożytki
krokusy
3-4 maja w Oleśnicy
pszczoły i przebiśniegi
rośliny miododajne
słoneczniki
pszczoły i onentki
zdjęcia Jerzego Jóźwika
nawłoć
pozostale ...

Giełda internetowa

Produkty pszczele
Matki pszczele, odkłady, rodziny, rójki
Sprzęt pasieczny, usługi
Pozostałe ogłoszenia
Dodaj własne
ogłoszenie

Dla każdego

o miodzie

apiterapia
kuchnia miodowa
miody pitne
słowniczek

Vademecum pszczelarza

Początkujący pszczelarz

Pytania i odpowiedzi
rośliny miododajne
z historii pszczelarstwa
literatura
przepisy prawne
pszczelarstwo w sieci
badania naukowe
marketing i pszczoły

Subskrypcja

Jeżeli chcesz otrzymywac informację o nowościach wpisz swój mail i naciśnij OK

Do góry | O nas |   Reklama u nas | Kontakt z nami | Napisz do nas | Prywatność| Strona główna
2001-2003 (c) intermania.pl