Katalogi branżowe
• Producenci sprzętu
• Producenci miodu
• Producenci węzy
• Gospodarstwa
  pasieczne
• Apiterapia
• Preparaty dla pszczół
• Sklepy pszczelarskie
• Hodowle pszczół
• Rośliny pszczelarskie
• Apiturystyka

Rejestracja GRATIS
ule drewniane producent
Giełda ofert B2B
Dodaj:
• ofertę bezpłatną
• ofertę płatną

Przeglądaj oferty:
• oferty z Polski
• z krajów byłego ZSRR
• z pozostałych krajów

Organizacje
i Instytucje
• Związki pszczelarzy
• Koła pszczelarzy
• Placówki naukowe
• Muzea
• Wydawnictwa

Księga gości

zobacz księgę gości
dopisz się

Inne strony w sieci

Kuchnia miodowa

Sos polski szary
Składniki:
4 dag masła. 1 dag maki.
0,4 l rosołu. 5 dag rodzynków.
3 dag migdałów. 5 dag piernika.
2 dag miodu. 1 dag karmelu.
sok z cytryny, sól.
Wykonanie: Zrumienić na patelni bez tłuszczu mąkę, dodać część masła, zasmażyć, rozprowadzić ostudzonym rosołem, dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i migdały pokrojone w paski, zagotować. Dodać sok z cytryny, trochę startej skórki z cytryny, zabarwić karmelem, dodać rozkruszony piernik. Gotować do rozpuszczenia piernika. Przed podaniem dodać resztę masła, miód, posolić do smaku. Podawać do kiełbasy białej, wędzonej i ozorów gotowanych.

Sos pomidorowo- jabłkowy
Składniki:
35 dag pomidorów. 35 dag jabłek. 4 dag cebuli, sól, ziele angielskie, goździki, listek laurowy, miód, musztarda (cynamon, olej).
Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pomidory, jabłka, cebulę posiekać, włożyć do rondelka i dusić na wolnym ogniu z olejem i przyprawami. Sosu powinno być ok. 1 szklanki. Przyprawy wyjąć. Doprawić do smaku miodem, musztardą, solą. Sos powinien w smaku przypominać ketchup. Używać do twarogu, zimnych mięs, jaj itp.

Sos poziomkowy (truskawkowy)
Składniki:
10 dag poziomek. 2 surowe żółtka, 1/4 l mleka lub śmietany. 1 dag mąki ziemniaczanej. 5 dag miodu.
Wykonanie: Poziomki (truskawki) osaczyć, umyć i przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z niewielką ilością zimnego mleka, resztę zagotować i rozprowadzić w nim płyn z mąką ziemniaczaną. Całość mieszając zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć, stale ucierając z mlekiem, dodać przecier z poziomek. Podawać z kostką kaszy manny.

 

ule drewniane producent

Galeria foto

galeria główna

Najnowsze galerie:
kwitnienie akacji
mniszek
wiosenne pożytki
krokusy
3-4 maja w Oleśnicy
pszczoły i przebiśniegi
rośliny miododajne
słoneczniki
pszczoły i onentki
zdjęcia Jerzego Jóźwika
nawłoć
pozostale ...

Giełda internetowa

Produkty pszczele
Matki pszczele, odkłady, rodziny, rójki
Sprzęt pasieczny, usługi
Pozostałe ogłoszenia
Dodaj własne
ogłoszenie

Dla każdego

o miodzie

apiterapia
kuchnia miodowa
miody pitne
słowniczek

Vademecum pszczelarza

Początkujący pszczelarz

Pytania i odpowiedzi
rośliny miododajne
z historii pszczelarstwa
literatura
przepisy prawne
pszczelarstwo w sieci
badania naukowe
marketing i pszczoły

Subskrypcja

Jeżeli chcesz otrzymywac informację o nowościach wpisz swój mail i naciśnij OK

Do góry | O nas |   Reklama u nas | Kontakt z nami | Napisz do nas | Prywatność| Strona główna
2001-2003 (c) intermania.pl