|
|
Lody
truskawkowe
SKŁADNIKI:
50 dag mrożonych truskawek .opakowanie serka homogenizowanego.
1/4 szklanki miodu, szklanka śmietanki kremówki. łyżeczka
oleju.
PRZYGOTOWANIE:
Do serka homogenizowanego dodawać stopniowo miód i zmiksować
na jednolitą masę. Dodać lekko rozmrożone truskawki i całość
jeszcze chwilę miksować. Ubitą śmietanę dodać do przygotowanej
masy truskawkowej. Małe foremki (lub jedną większą) wysmarować
olejem. Włożyć do nich masę i wstawić do zamrażalnika na
całą noc. Na pół godziny przed podaniem lody wstawić do
lodówki. Przybrać bitą śmietaną lub owocami.
|
|
|
Subskrypcja
|
Jeżeli chcesz otrzymywac informację o nowościach
wpisz swój mail i naciśnij OK
|
|
|
|